Continuarea navigarii pe site se considera acceptarea politicii de utilizare cookies si a politicii de protejare a datelor. Prin continuarea navigarii, confirmati ca aveti varsta legala de PESTE 18 ANI.


Cosul este gol


 Utilizarea Corecta a Tigarii Electronice. Sfaturi Utile si Recomandari de Folosire

ATENTIONARI SPECIALE 


Produsele comercializate de Web Deals SRL sunt interzise persoanelor cu varsta sub 18 ani!

Prin accesarea si comandarea de produse pe site-ul nostru confirmati că aveti cel puţin 18 ani impliniţi la data accesării.

Nicotina este o substanta toxica, care poate cauza probleme daca este consumata in mod incorect. Lichidele pentru tigari electronice cu nicotina sau fara nu trebuie sub nicio forma inghitite sau sa intre in contact cu pielea sau cu ochii.

Nu lasati flacoanele cu lichid nesupravegheate in preajma copiilor sau a animalelor de casa.

Nicotina este contraindicata persoanelor cu probleme ale aparatului cardio-vascular, femeilor gravide sau celor care alapteaza si interzisa minorilor.

Lichidele cu sau fara nicotina nu trebuie utilizate de persoanele cu alergii sau de persoanele cu probleme ale aparatului respirator sau cu probleme de sanatate cronice

In cazul ingerarii accidentale de lichid pentru tigara electronica sau daca acesta intra in contact cu pielea sau ochii este necesar sa consultati imediat medicul sau un centru toxicologic

 

 

Folosirea corecta a tigarii electronice este esentiala pentru a beneficia de toate avantajele atribuite fumatului electronic dar si pentru prelungirea duratei de viata a tigarii electronice si evitarea unor situatii neplacute.
 
Tigarile electronice sunt extrem de sigure, riscul de accidentari, de explozie, de electrocutare sau de arsuri fiind mai mic decat cel de a fi lovit de fulger, dar si asa este bine sa fim cat mai precauti si sa cunoastem cat mai bine regulile de siguranta si practicile care sporesc siguranta si imbunatatesc experienta fumatului electronic.
 
Cazurile de arsuri sau explozii au aparut in situatii exceptionale in care utilizatorii au modificat voit dispozitivele de fumat pentru a le mari performantele sau nu au respectat nici macar regulile de bun simt aplicabile utilizarii unui dispozitiv electronic.
 
Daca veti respecta recomandarile si instructiunile de utilizare / folosire precum si sugestiile de mai jos, veti elimina eventualele situatii neplacute cum ar fi deteriorarea rapida / arderea rezistentelor sau scurgeri neplacute de lichid din tigara electronica si veti sti ce trebuie facut atunci cand tigara electronica scuipa lichid, cand gustul si aroma vaporilor incep sa se altereze, cand tigara electronica se incinge prea tare, cand mustiucul arde etc

 
Intrucat siguranta este esentiala, vom incepe cu cateva reguli de siguranta de baza:
 
Acumlatorul (bateria)
 

Acumulatorii / bateriile nu trebuie supuse socurilor mecanice, nu trebuie expuse la soare sau alte surse de caldura, nu trebuiesc sa intre in contact cu apa si nu trebuie lasate la indemana copiilor.

 

Nu tineti bateriile in locuri care se pot incarca cu electricitate statica sau langa surse de curent electric sau caldura cum ar fi buzunarele hainelor din material plastic, langa prize sau electrocasnice, langa telefonul mobil)


Nu folositi baterii care au suferit socuri mecanice sau ale caror folii de protectie au fost deterioarate,

Nu tineti dispozitivele si nici bateriile langa substante inflamabile sau care se pot aprinde cu usurinta

Bateriile trebuie tinute tot timpul in aparate sau in huse speciale de protectie.

Nu trasportati nicodata bateriile in buzunare sau genti. Acste trebuie transportate doar in huse speciale de protectie

Nu depasiti niciodata amperajul inscris pe baterie atunci cand le incarcati sau folositi

Evitati pe cat posibil socurile mecanice (prin scapare pe suprafete dure sau insurubare fortata)
Inchideti intotdeauna aparatul atunci cand nu il folositi.
 
Folositi intotdeauna rezistentele, respectand plaja de voltaj / wati inscriptionata pe rezistenta sau indicata in instructiuni sau in descrierea de pe site. Folosirea rezistentei pe aparate setate in afara plajei de functionare a rezistentei, va avea ca efect deteriorarea imediata si definitiva a acesteia dar si a bateriei
 

Bateriile li-polimer nu se formateaza si nu trebuie trecute obligatoriu prin cicluri complete si repetate de incarcare-descarcare. De asemenea bateriile pot fi reincarcate oricand indiferent de starea de incarcare, fara nici un pericol, tehnologia li-polimer nu prezinta efect de memorie.

In momentul achizitiei acestea sunt incarcate intre 5-20% din capacitate si pot fi folosite normal.

Functia de pornire/oprire a bateriei se utilizeaza apasand succesiv de 5 ori pe butonul bateriei intr-un interval cat mai scurt de timp. In acest fel se poate preveni activarea accidentala in buzunar.

 
Nu modifcati dispozitivele de fumat electronic. Orice modificare a acestora va avea un impact negativ asupra bateriei si creste exponential riscul de accidente, explozii arsuri etc
 
 

Incarcarea bateriilor

 

Incarcarea bateriilor detasabile se poate face, dupa caz, direct in dispozitiv prin conectarea la o sursa de curent, folosind cablul de alimentare original sau cu ajutorul unui incarcator extern prin insurubarea bateriei in incarcator. Va recomandam sa nu folositi forta excesiva la insurubare, acest lucru nu face decat sa conduca la deteriorarea prematura a contactelor si stricarea bateriei.

 

Inainte de incarcare recomandam sa curatati bine conectorul bateriei cu un servetel pentru a indeparta orice eventuale depuneri. Aceasta operatiune asigura un contact mai bun in incarcator si prelungeste viata bateriei.

 
Nu se recomanda utilizarea dispozitivelor electronice de fumat atunci cand acestea sunt conectate la o sursa de alimentare pt incarcarea bateriei. Lasati bateria sa se incarce, deconectati de la alimentarea cu curent si folositi ulterior dispozitivul.
 
Bateriile nu trebuie lasate la incarcat nesupravegheate sau peste noapte sau mai mult decat este necesar pentru incarcarea la intreaga capacitate. Majoritatea dispozitivelor sunt prevazute cu indicatori luminosi care indica incarcarea completa a acumlatorului. Cand indicatorul luminos indica incarcarea integrala a bateriei, deconectati aparatul de la alimentarea cu energie electrica
 
Daca acumulatorul se incalzeste in timpul incarcarii sau in timpul utilizarii, opriti utilizarea dispozitivului, indepartati si inlocuiti imediat acumulatorul

 

Precautii privind copiii!

 

Nu lasati niciodata dispozitivele de fumat, acumulatorii sau recipientele cu lichid pt tigara electronica la indemana copiilor!

Dispozitivele de fumat electronic contin piese mici ce poti fi inghitite usor.

Lichidele contin substante cu potential alergen iar nicotina lichida din e-lichide este extrem de toxica daca intra in contact cu pielea, ochii sau daca este inghitita
Este obligatoriu ca dispozitivele de fumat si lichidele sa fie tinute in locuri in care copii nu pot ajunge in nicio circumstanta
 
 
Utilizarea Corecta a Tigarii electronice
Reguli de baza:
 
A. ---- Amorsarea este esentiala - daca nu este efectuata deloc sau efectuata incorect rezistenta se va strica imediat.

Amorsarea se efectueaza inainte de prima utilizare a unei rezistente sau cand inlocuiti rezistenta veche cu una noua si presupune respectarea urmatorilor pasi:
 
- Atasati rezistenta pe baza rezervorului, inchideti complet reglajul de aer prin rotirea inelului de reglare aer, turnati 2-3 picaturi in orificiul superior al rezistentei si cate 2 picaturi pe orificiile de admisie laterale ale rezistentei. Montati complet rezervorul, umpleti fara a depasi limita de umplere , atasati de baterie sau mod si lasati in repaus timp de 5-7 minute pentru imbibarea corecta a bumbacului
 

 
Atentie: Rezervorul se umple prin fantele laterale si nu prin orificiul central
 
 
 
 
 
- Dupa cele 7 minute efectuati 2-3 inhalari usoare fara a activa butonul declansator ( incalzirea rezistentei ) , pentru a imbiba corect bumbacul din rezistenta. Deschideti reglajul de aer dupa preferinte. (minim 3-4mm)
Daca productia de vapori este mica si se aude un bolborosit trebuie sa scuturati energic tank-ul folosind miscari similare cu folosirea unui bici , de 3-4 ori. Miscarea aceasta se face cu tank-ul atasat de dispozitiv
In cazul rezistentelor care se ataseaza de partea superioara (ex Joyetech ego aio, sau Xeo Void) , se toarna mai intai 3-4 picturi in orificiul central, dupa care se ataseza de suport si apoi se efectueaza restul pasilor de mai sus

Aceasta operatiune se efectueaza doar la prima utilizare a rezistentei sau la inclouirea rezistentei cu una noua, nefiind necesara repetarea ei la fiecare reumplere

Nerespectarea acestor indicatii duce la arderea bumbacului si alterarea gustului si aromei
 
B. ---- Butonul declansator (care activeaza incalzirea rezistentei) trebuie apasat in acelasi timp sau imediat dupa ce incepeti sa inhalati si tinut apsat doar pe durata inhalarii.
Acesta nu trebuie apasat deloc, inainte de momentul in care incepeti sa inhalati sau tinut apasat dupa ce terminati de inhalat, deoarece va arde bumbacul care nu va mai tine lichidul si vor aparea scurgeri din rezistenta, in timp sau chiar imediat

C. ---- Rezistentele MTL (mouth to lung)
-  Aceastea trebuie folosite cu inhalari usoare, scurte (1-2 secunde), in gura,  exact ca in cazul folosirii tigaretei clasice.
Tendinta dupa cateva inhalari este sa se traga foarte puternic si lung din tigara fapt care poate duce la imbibarea excesiva a rezistentei sau la arderea acesteia.
- Debitul de aer al tank-ului:
Pentru folosirea cu rezistenta MTL, debitul poate fi setat in pozitie deschisa dar si restrictiva

D. ----- Rezistentele DL (Direct Lung).
Rezistentele de tip DL trebuie folosite astfel: Inhalari mai lungi (intre 3-4 secunde) si  mai puternice, direct in plamani, similare cu fumatul de narghilea.
In acest caz debitul de aer trebuie sa fie deschis la maxim, sau daca premite reglaj, cel putin o treime din debitul maxim
Daca folositi aparatul cu rezistenta DL cu debitul de aer cu reglaj restrictiv bumbacul din rezistenta se va deteriora sau se va ardeE. ----- Rezistenta trebuie insurubata suficient de tare dar nu excesiv iar la umplerea tank-ului trebuie avut grija ca lichidul sa nu ajunga in orificiul central al tank-ului (cilindrul de aer)  
 

Probleme si Solutii
 
Din tigara electronica se scurge lichid prin fantele de aer (admisia de aer)
- Scurgerea lichidului prin admisia de aer poate aparea in mai multe situatii:

1. Insurubarea prea puternica a rezistentei poate taia garnitura si astfle pot sa apara scurgeri prin admisia de aer. De asemenea, o unsurubare prea slaba a rezistentei pe baza poate duce la scurgeri
 
2. Durata medie de viata a rezistentelor este de 7 pana la 14 refolosiri (reumpleri de tank), in functie de tipul de lichid si modul de folosire. Dupa acest numar de reumpleri calitatea aromei scade, gustul se schimba si apar scurgeri.

3. Bumbacul din rezistenta poate sta imbibat cel mult 15-20 zile cu lichid, dupa care incepe sa isi piearda capacitatea de a tine lichidul.  Daca tank-ul este umplut cu lichid si lasat sa stea perioade mai mari de timp, de peste 15 - 20 zile, chiar si fara sa fie folosita tigara, sunt sanse foarte mari sa apara scurgeri.
 
4. Utilizare eronata - o amorsare initiala gresita, inhalarea nepotrivita in functie de tipul de rezistenta, folosirea de lichide nepotrivite, umplerea gresita a tank-ului, insurubarea prea puternica sau prea slaba a rezistentei, etc --- pot duce la deteriorarea rapida a rezistentei sau in unele cazuri deterioarea apare imediat rezultand scurgeri sau aroma alterata
 
5. Defecte din fabrica - rezistenta defecta din fabrica - problemele apar de la prima folosire sau in primele ore de utilizare -  se intampla extrem de rar.
baterie defecta - problemele apar fie de la prima folosire fie mai tarziu sau se pot manifesta doar pe un anumit tip de rezistenta -  se intampla extrem de rar.
 
 
 
Tigara electronica scuipa / arunca lichid incins din atomizor si bolboroseste iar productia de aburi e scazuta:
- Uneori, pe langa aburii produsi, din tigara electronica pot sa sara picaturi de lichid incins, iar din atomizor se aude un bolborosit. Motivele pot fi urmatoarele:

1. Imbibarea excesiva a rezistentei. Rezistenta se poate imbiba excesiv daca se toarna prea mult lichid atunci cand se face amorsarea, daca este lasata in repaus o perioada indelungata de timp sau se poate intampla atunci cand se toarna un lichid diferit de cel initial, in aceeasi rezistenta.
 
- Solutia in aceasta situatie este eliminarea surplusului de lichid din bumbac care se efectueaza prin inchiderea totala a debitului de aer si scuturarea puternica a tigarii electronice, efectuand miscari similare cu cele de biciuire. Practic, tineti tigara ca pe un bici si scuturati-o ca si cum ati da cu biciul de 3 4 ori, dupa care inhalati. Daca nu se rezolva din prima , repetati de 2 3 ori. In momentul in care nu se mai aude bolborositul, nu mai scuipa lichdi incins si productia de aburi a revenit la normal, deschideti debitul de aer si reluati vapatul normal
 
2. Cand rezistenta se apropie de sfarsitul duratei de viata, ( dupa un anumit numar de reumpleri).
- In acest caz trebuie schimbata rezistenta
 
3. Utilizare gresita in functie de tipul rezistentei. Rezistentele de tip DL si cele de tip MTL trebuie folosite conform indicatiilor anterioare, nerespectarea modului de utilizare putand duce la imbibarea excesiva a bumbacului sau chiar arderea acestuia si a rezistentei
- In functie de cat de mult au fost afectate bumbacul si rezisetnta de utilizarea incorecta, rezolvarea consta fie in eliminarea surplusului de lichid din rezistenta (pct.1) sau prin schimbarea acesteia
 
spacer