Continuarea navigarii pe site se considera acceptarea politicii de utilizare cookies si a politicii de protejare a datelor. Prin continuarea navigarii, confirmati ca aveti varsta legala de PESTE 18 ANI.


Cosul este gol


 Tigara Electronica vs IQOS vs Glo


 Tigara Electronica vs IQOS vs Glo. Pe care o Alegem, Care e Mai Buna?

1. Direcția de Sănătate Publică din Marea Britanie (Public Health England) sustine in comunicate de pe site-ul oficial, pe baza informațiilor disponibile în prezent că vapat-ul este cel puțin cu 95% mai puțin dăunător decât fumatul, astfel încât mai mulți fumători să fie încurajați să realizeze tranziția de la fumat la vapat”. Utilizarea constantă de către nefumători, în special tineri, este rară; țigările electronice nu subminează eforturile de combatere a fumatului. Fumătorii ar trebui să fie încurajați să treacă la utilizarea exclusivă a țigarilor electronice.

În 2018, Direcția de Sănătate Publică din UK a analizat și informațiile legate de produsele din tutun încălzit,           cum ar fi IQOS, și a concluzionat că:

"Dovezile disponibile sugerează că produsele din tutun încălzit ar putea fi  mai puțin nocive decât țigările normale dar mai nocive decât țigările electronice cu lichid (dispozitive de vaping)”

"Comparativ cu țigările clasice, produsele din tutun încălzit ar putea să expună utilizatorii și persoanele din jurul lor la un nivel mai scăzut de particule și compuși nocivi sau cu potențial nociv. Nivelul reducerii indentificate variază de la un studiu la altul.”

Opinia acestei autorități este similară cu alte evaluări ale produselor din tutun încălzit. Comisia pentru evaluarea toxicității din UK a concluzionat, după analiza dovezilor disponibile că ”există un potențial de reducere a riscului pentru fumătorii care se decid să utilizeze produse din tutun încălzit în loc să fumeze țigări normale.”

Concluziile conform carora tigarile electronice cu lichid sunt cu 95% mai putin nocive decat cele clasice, au la baza numeroase studii efectuate in cei  aproape 15 ani de cand acestea au aparut pe piata.

In ceea ce priveste tigarile cu tutun incalzit tip IQOS sau GLO exista deocamdata prea putine studii pentru a putea avea o baza solida pentru niste concluzii concrete.

Comunicat PHE (Public Health England) "Cel mai bun lucru pe care îl poate face un fumător pentru sănătatea sa este să renunțe la fumat. Totuși există dovezi din ce în ce mai clare că țigările electronice sunt semnificativ mai puțin nocive pentru sănătate comparativ cu țigările. Guvernul va sprijini consumatorii ca aceștia să renunțe la fumat și să înceapă să utilizeze produse mai puțin nocive care conțin nicotină”. 

##VAPS.RO NU INCURAJEAZA FUMATUL, NICI CEL CLASIC DAR NICI CEL ELECTRONIC, INDIFERENT CA E VORBA DE TIGARI ELECTRONICE CU LICHID SAU CU TUTUN INCALZIT, DAR SUNTEM CONVINSI CA VARIANTELE ELECTRONICE SUNT MULT MAI PUTIN NOCIVE DECAT FUMATUL CLASIC. AVEM ACEASTA CONVINGERE INTRUCAT TOTI MEMBRII ECHIPEI NOASTRE AU FOST FUMATORI, IAR ACUM, DUPA CATIVA ANI DE VAPING, SIIMTIM PE PIELEA NOASTRA EFECTELE BENEFICE ALE ACESTEI TRANZITII LA UN ALT TIP DE FUMAT##

 


spacer